Brutális az aleppói ostrom végjátéka

háború
2016 december 12., 17:09
comments 103

Folyamatosan bombázza az orosz légierő, és folyamatosan lövi a szír kormány hadserege Aleppó keleti felét.

Az Aszad-kormány szunnita ellenfelei által tartott városrész hamarosan elesik, és ezzel Szíria második legnagyobb városa is az elnök kezére kerül.

Aleppó keleti, ostromlott negyedében mintegy százezer ember rekedt, a helyzetük teljesen kilátástalan. Erről számol be Zour al-Shimale szabadúszó újságíró, aki szinte folyamatosan közöl híreket és videókat az ostromról:

link Forrás

Ebben a videóban többek között arról beszél, hogy teljes a káosz az ostromlott negyedben, nagyon sokan nem tudtak vagy akartak elmenekülni. A védőknek nincs már benzinjük és gyógyszerük. A polgári védelem teljesen megszűnt, nincsenek már kórházak. A halottakat sem takarítják el az utcákról és a sebesülteket sem ápolják, mert nincs már gyógyszer.

Itt lehet követni az ostrom utolsó óráit al-Shimale oldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.