Chilis mellényekkel védenék a kutyákat a farkasoktól Finnországban

ÁLLAT
2016 december 12., 12:15
comments 94

A finn Nurmesben annyira sok kutyaáldozatot szedtek a farkasok, hogy rendkívüli időkben rendkívüli megoldásokra van szükség.

A kelet-finnországi településen olyan mellényekkel szerelik fel a kutyákat, és más háziállatokat, amiket chilivel megpakolt patronokkal szerelnek fel. Így ha egy farkas támad, jó adag erőset kap a pofájába, és elmegy a kedve a tépelődéstől.

Nagyon bíznak a helyiek, és tavasszal kezdik a helyiek tesztelni a chilimellényt - bízva abban, hogy nem lesz még egy olyan horrorisztikus év, mint az idei, amikor 32 kutya pusztult el farkasok támadása miatt. A megoldás egyébként nem a helyiek fejlesztése, a feltaláló azért ebben a térségben veti be először, mert Nurmes környékén legtöbb a vérengzés.

Kevesebb, mint 250 farkast tartanak számon Finnországban, ahol egyébként tilos az orvvadászat. Ez 50-nel, mint kevesebb volt az év elején, amikor a kormány év elején mégis engedélyt adott 50 állat leölésére. (BBC / YLE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.