Felébredt a kómából a Chapecoense kapusa, de nem merik neki elmondani, mi történt

Helio Netót a becsapódás másnapján találták meg a roncsok között. Fotó: AFP / STR / Raul ARBOLEDA

Hat ember élte túl a Chapecoense csapatát szállító repülőgép katasztrófáját, egyiküket, Helio Netot, a csapat kapusát a becsapódás másnapján találták meg, és mentették ki a roncsok közül.

A 31 éves kapus tüdejét, fejét, térdét is műteni kellett, apja pedig annyira bizakodó volt, hogy azt sem tartotta kizártnak az operációk után, hogy fia belátható időn belül pályára is léphet. Neto erős fizikumú játékos, az orvosok szerint 195 centis magassága, 95 kilós súlya is hozzájárulhatott, hogy átvészelt egy éjszakát, félig a gép alá temetve.

Netot kilenc nap után ébresztették fel vasárnap az orvosok, egészen addig lélegeztetőgépen feküdt az intenzív osztályon.

Miután felkeltették, a kapus első kérdése állítólag az volt, hogy mi lett a az Atlético Nacional elleni Copa Sudamericana-döntő végeredménye. Azt is megkérdezte, hogyan sérült meg, mert nem emlékszik a balesetre. Épp azért Netonak egyelőre nem árulták el, hogy a csapat gépe lezuhant és a gép 52 utasa mellett 19 csapattársa is meghalt.

Carlso Mendoca, a Chapecoense orvos azt nyilatkozta brazil lapoknak, hogy egyelőre beláthatatlan következménye lenne annak, ha közölnék Netóval, hogy mi történt. Jelenlegi, instabil állapotában ez akár idegösszeroppanást is okozhatna.

Netón kívül két játékos élte túl a balesetet. Jakson Follmann, a csapat 24 éves kapusának a jobb lábát kellett amputálni, Alan Ruschel 27 éves védőnek a gerincét műtötték. Rajtuk kívül egy újságíró, és a repülőgép személyzetének két tagja élte túl a becsapódást. (Nemzeti Sport)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.