Kényszergyógykezelésre ítélhetik a balatonalmádi száguldózót, aki majdnem megölt egy rendőrt

2016 december 12., hétfő 9:17

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat és indítványozta kényszergyógykezelését annak a 47 éves férfinak, aki még márciusban kezdett menekülni a rendőrök elől.

A férfi Balatonfürednél akarták igazoltatni, mikor megállás helyett inkább gázt adott, és továbbhajtott. Előbb Balatonudvari felé közlekedett, majd ott visszafordult, és a Tihany-Balatonfüred között felállított útzárat megkerülve, sebességét tovább gyorsítva Balatonalmádi felé haladt tovább. A rendőrök el akarták kerülni, hogy lakott területeken keresztülhajtó elkövetőt hirtelen lassításra kényszerítsék, azonban a Balatonalmádiból Papkeszi felé menekülő férfi a falu külterületén hirtelen lefékezett, és visszafordult.

A rendőrök akkor egy arra járó busz, és két járőrautó segítségével elzártak az utat, a menekülő autóst pedig körbevették a rendőrök. A jármű vezető-oldali ablakát ekkor az egyik rendőr betörte, és hogy az indítókulcsot kivegye, az ablakon keresztül benyúlt az autóba. A vádlott azonban újra elindult, és a járműbe behajoló rendőrt az útzárat alkotó egyik gépkocsi motoháztetején átvonszolva Veszprém felé indult.

A rendőrök folytatták az üldözést, a veszprémi körgyűrűhöz érve, hogy megakadályozzák a a lakott területre jutását, meglökték a menekülő autót, kipördítették, majd a szolgálati járműveikkel közrefogták, és megállították.