Balástya fizetheti a rém temetését

bűnügy
2016 december 13., 14:12
comments 56

Nincsen már élő rokona a balástyai rémnek, aki a szegedi börtönben a múlt hétfőn akasztotta fel magát a cellatársával együtt, így valószínűleg egykori lakhelyének, Balástyának kell a temetését fizetni, írja a Délmagyar. A lap szerint a szegedi önkormányzat intézi a hamvasztást, és a búcsúztatást, majd megküldi a számlát a balástyai önkormányzatnak. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtószóvivője, Orosz Zoltán elmondta, hogy

"ha egy fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézetben meghal, akkor az intézet értesíti a hozzátartozóját. Ha a hozzátartozó vállalja az elhunyt eltemetését, arról írásban nyilatkozik. De erre nem kötelezhetjük."

A szóvivő szerint ha senki nem vállalja az elítélt temetését, akkor a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti a halálozás helye szerinti anyakönyvvezetőnél, és megkeresi a helyi önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.