Gyerekeket végeznek ki Aleppóban Aszad katonái

külföld
2016 december 13., 11:02
comments 150

Házról házra járva végeznek ki civileket Aleppóban a város keleti, évekig a lázadók kezén levő negyedeit elfoglaló kormányerők, állítja az ENSZ. Jelentésük szerint az Aszadhoz hű fegyveresek ezidáig 82 polgári személyt, köztük 11 nőt és 13 gyereket lőttek agyon otthonaikban.

Az ENSZ tájékoztatása szerint a civileket kérdés nélkül, helyben végzik ki.

Az ENSZ egyik szóvivője "az emberiesség teljes leolvadásaként" jellemezte a történteket.

Aszad hadserege több havi ostrom és az orosz kormányerők folyamatos támadásai után december elején törték meg a lázadók ellenállását, és kezdték nagy tempóban elfoglalni a területeiket. Mostanra a lázadók aleppói területük javát elvesztették, már csak az óvárosban tartanak ki, ahol több ezer civil rekedt két tűz között.

A múlt héten érkezett hírek szerint a kormányerők az ostrom alól felszabadult civilek közül a hadrafogható korú férfiakat elkülönítik, és vagy elszállítják, vagy kényszersorozzák őket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.