Politikust nem hallottál még annyira tömören és lényegretörően beszélni, mint az olcsó lakást bérlő Nagy Gábor Tamást

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelõs államtitkára és Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere (b-j) elhelyezi az időkapszulát az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkõletételén a budai Vár Csikós-udvarában (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Beindult az ingatlanbiznisz az I. kerületben. Az ország vitathatatlanul legjobb fekvésű részén, a Várnegyedben akár négyzetméterenként ezer forintos áron is bérelhet önkormányzati lakást az, aki elég magas funkciót tölt be az államigazgatásban. Például a polgármester, Nagy Gábor Tamás, vagy volt felesége, aki egy száz négyzetméteres lakást havi százezer forintért bérel.

Összehasonlításképp Csepelen egy önkormányzati panel négyzetméterenkénti bérleti díjának minimumára a nyílt, piaci elvű pályázaton 994 forint volt. Igaz, Csepel alig valamivel kevésbé festői környék a Várnál.

Az LMP I. kerületi önkormányzati képviselője, Gallowich Margit még novemberben kérdéseket tett fel Nagy Gábor Tamásnak a gyanúsan kedvező lakásbérletéről. A polgármester pedig rácáfolva a politikusokról általánosan élő tévhitekre, szűkszavúan és lényegretörően válaszolt.

Tisztelt képviselő asszony! Képviselői kérdéseire válaszolva, melyek a piaci alapú lakásbérlésemre vonatkoznak, az alábbiakról tájékoztatom.

1. Jogszerű-e?

Igen.

2. Igazságos-e?

Igen.

3. Méltányos-e?

Igen.

4. Etikus-e?

Igen.

Üdvözlettel: dr. Nagy Gábor Tamás, polgármester.

(Via Index)