Trump akár még ki is kérheti Orbán véleményét

Connie Mack nem gondolja, hogy tavaszi kiállása Donald Trump ellen nehezítené munkáját, vagyis azt, hogy Magyarország érdekében lobbizzon az amerikai kormánynál. Az 1,3 milliárd forintos megbízás ellenében a magyar kormányért lobbizó egykori washingtoni képviselő hétfőn Budapesten járt, megbízója, a Századvég rendezvényén beszélt.

Mack szerint a republikánusok hatalomra kerülése jó hír Magyarországnak, mert ezzel újra virágba borulhatnak az utóbbi években megromlott amerikai-magyar kapcsolatok. Mack ehhez még feltételes módban azt is hozzátette, hogy szerinte Donald Trump

akár ki is kérheti Orbán Viktor véleményét európai ügyekben.

Akár.

A HVG tudósítása alapján arról nem esett szó a beszélgetésen, hogy Trump határozottan lobbistaellenes. Kormánya tagjaival nyilatkozatot irat alá, amiben azok vállalják, hogy nem fognak a későbbiekben lobbistaként elhelyezkedni, továbbá azt is tervezi, hogy törvényben tiltaná meg a kongresszusi képviselőknek és szenátoroknak, hogy megbizatásuk után bármilyen külföldi hatalom érdekében lobbizzanak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.