Trump akár még ki is kérheti Orbán véleményét

2016 december 13., kedd 6:47
69

Connie Mack nem gondolja, hogy tavaszi kiállása Donald Trump ellen nehezítené munkáját, vagyis azt, hogy Magyarország érdekében lobbizzon az amerikai kormánynál. Az 1,3 milliárd forintos megbízás ellenében a magyar kormányért lobbizó egykori washingtoni képviselő hétfőn Budapesten járt, megbízója, a Századvég rendezvényén beszélt.

Mack szerint a republikánusok hatalomra kerülése jó hír Magyarországnak, mert ezzel újra virágba borulhatnak az utóbbi években megromlott amerikai-magyar kapcsolatok. Mack ehhez még feltételes módban azt is hozzátette, hogy szerinte Donald Trump

akár ki is kérheti Orbán Viktor véleményét európai ügyekben.

Akár.

A HVG tudósítása alapján arról nem esett szó a beszélgetésen, hogy Trump határozottan lobbistaellenes. Kormánya tagjaival nyilatkozatot irat alá, amiben azok vállalják, hogy nem fognak a későbbiekben lobbistaként elhelyezkedni, továbbá azt is tervezi, hogy törvényben tiltaná meg a kongresszusi képviselőknek és szenátoroknak, hogy megbizatásuk után bármilyen külföldi hatalom érdekében lobbizzanak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt