Elkérte a kályháját, de eladta, aztán pénzt kért, hogy visszaadja, majd különböző ürügyekkel még jobban lehúzta, végül már veréssel fenyegette a pénzéért a sértettet

2016 december 14., szerda 15:11
149

A Móri Rendőrkapitányság sikkasztás, csalás, zsarolás bűntettek és testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Péter ellen.

A 25 éves bodajki férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014-ben egy ismerősétől kölcsönkért egy kályhát, ami a sértett beleegyezése nélkül eladott.

Később azzal csapta be az ismerősét, hogy a kályha visszavásárlásával csökkenteni tudja a kárát, de ehhez készpénzre van szüksége.

Fotó: police.hu

A sértett kifizette a kért összeget, de az elkövető a következő egy év alatt különböző valótlan indokokra hivatkozva összesen 130 ezer forintot csalt ki tőle.

Miután a kamuzásával már nem ért volna el eredményt, különböző tartozásokat és haragosokat talált ki, és veréssel kezdte el zsarolni a sértettet, így még közel 900 ezer forinthoz jutott.

A rendőrök megállapították, hogy M. Péter 2016-ban nem létező tartozásokra hivatkozva 3 másik bodajki lakostól is veréssel fenyegetőzve szerzett készpénzt, illetve egy szintén bodajki lakost minden előzmény nélkül puskatussal ütött arcon.

M. Pétert ma elfogták, kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt