Elkérte a kályháját, de eladta, aztán pénzt kért, hogy visszaadja, majd különböző ürügyekkel még jobban lehúzta, végül már veréssel fenyegette a pénzéért a sértettet

bűnügy
2016 december 14., 15:11
comments 139

A Móri Rendőrkapitányság sikkasztás, csalás, zsarolás bűntettek és testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Péter ellen.

A 25 éves bodajki férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014-ben egy ismerősétől kölcsönkért egy kályhát, ami a sértett beleegyezése nélkül eladott.

Később azzal csapta be az ismerősét, hogy a kályha visszavásárlásával csökkenteni tudja a kárát, de ehhez készpénzre van szüksége.

Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A sértett kifizette a kért összeget, de az elkövető a következő egy év alatt különböző valótlan indokokra hivatkozva összesen 130 ezer forintot csalt ki tőle.

Miután a kamuzásával már nem ért volna el eredményt, különböző tartozásokat és haragosokat talált ki, és veréssel kezdte el zsarolni a sértettet, így még közel 900 ezer forinthoz jutott.

A rendőrök megállapították, hogy M. Péter 2016-ban nem létező tartozásokra hivatkozva 3 másik bodajki lakostól is veréssel fenyegetőzve szerzett készpénzt, illetve egy szintén bodajki lakost minden előzmény nélkül puskatussal ütött arcon.

M. Pétert ma elfogták, kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.