Fazekas Sándor nem ajánlja a Reszkessetek, betörők!-et

tévé
2016 december 14., 11:53
comments 110

A jobbikos Magyar Zoltán a karácsony népszerű popkulturális utalását bedobva tette fel az írásbeli kérdést, hogy:

„Miért nem tudhatjuk, hogy honnan származó karácsonyfa alól nézzük, a Reszkessetek betörőket?”

Arra utalt, hogy nem kell feltüntetni, honnan van a piacon árult fenyő.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tőle szokatlanul sznob álláspontra helyezkedett – bár a televíziónézést nem írta le sikerrel –, és elutasította a karácsonyi tévénézést (nyilván neki nincs is, azon is csak Mezzót néz):

„Első sorban tiszta szívből remélem, hogy Képviselő Úr a karácsonyi ünnepeket nem a »Reszkessetek betörők« című film nézésével fogja tölteni. Tisztelettel javaslom a televízió nézés helyett az intellektuálisan magasabb rendű olvasás élményét.”

photo_camera Érthető, ha Fazekas nem szereti Kevin McCallister kalandjait, hiszen ezeknek a filmeknek mindig szomorú a vége: a két főhős rendre börtönbe kerül

Fazekas még annyit írt, hogy „a termékek származási helyének kötelező feltüntetésére vonatkozó előírásokkal kapcsolatosan európai uniós joggyakorlatra, rendeleti szabályozásra lenne szükség, „hazai szabályozás megalkotásának” ezután lenne értelme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.