Fazekas Sándor nem ajánlja a Reszkessetek, betörők!-et

2016 december 14., szerda 11:53
110

A jobbikos Magyar Zoltán a karácsony népszerű popkulturális utalását bedobva tette fel az írásbeli kérdést, hogy:

„Miért nem tudhatjuk, hogy honnan származó karácsonyfa alól nézzük, a Reszkessetek betörőket?”

Arra utalt, hogy nem kell feltüntetni, honnan van a piacon árult fenyő.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tőle szokatlanul sznob álláspontra helyezkedett – bár a televíziónézést nem írta le sikerrel –, és elutasította a karácsonyi tévénézést (nyilván neki nincs is, azon is csak Mezzót néz):

„Első sorban tiszta szívből remélem, hogy Képviselő Úr a karácsonyi ünnepeket nem a »Reszkessetek betörők« című film nézésével fogja tölteni. Tisztelettel javaslom a televízió nézés helyett az intellektuálisan magasabb rendű olvasás élményét.”

Érthető, ha Fazekas nem szereti Kevin McCallister kalandjait, hiszen ezeknek a filmeknek mindig szomorú a vége: a két főhős rendre börtönbe kerül

Fazekas még annyit írt, hogy „a termékek származási helyének kötelező feltüntetésére vonatkozó előírásokkal kapcsolatosan európai uniós joggyakorlatra, rendeleti szabályozásra lenne szükség, „hazai szabályozás megalkotásának” ezután lenne értelme.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt