Felmentették a doppingvétséggel gyanúsított és emiatt Riótól eltiltott magyar kajakosokat

Tbg
sport
2016 december 14., 16:21
comments 113

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága felmentette a kajakos Horváth Bencét és Szomolányi Mátét. Ellenük még a riói olimpia előtt indult eljárás, s bár kvalifikálták magukat, nem utazhattak az ötkarikás játékokra”

– írja a Nemzeti Sport.

A felmentő ítélet azért született az ügyükben, mert a fegyelmi bizottság nem tudta bizonyítani, hogy a versenyzők doppingoltak volna.

A két versenyzőt azért nem vitték ki végül a riói olimpiát, ahová sikerült magukat kvalifikálniuk, mert a Magyar Antidopping Csoport két mintájukat is atipikusnak találta, „a szervezetükben megállapíthatóan szintetikus növekedési hormont” fedeztek fel.

Ez még nem jelent doppingvétséget. Később a vizsgálatokkal azonban nem is tudták kimutatni, hogy doppingoltak volna, így született felmentő döntés.

A két versenyző közül Horváth Bence Facebook-oldalán közölte, hogy „tekintettel arra, hogy itt a karácsony, a következő hetekben mi is a szeretteinkkel szeretnénk foglalkozni, így azzal kapcsolatban, hogy mit hoz a folytatás, nem tudunk nyilatkozni”

Horváth azt írta, nem adják fel álmaikat, októbertől már újra edzettek.

„Horváth 200 méter egyesben és Szomolányival 200 méter párosban szerzett indulási jogot az ötkarikás játékokra”

- írja a Nemzeti Sport.

Címlapkép: Győri Vízisport Egyesület

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.