Kassai Viktor az első bíró a világon, aki videóbírót használt, mielőtt befújta a büntetőt

futball
2016 december 14., 13:00
comments 142

A magyar játékvezető a klubvilágbajnokság szerdai elődöntőjében vezette a kolumbiai Atlético Nacional és a japán Kashima Antlers meccsét. A 29. percben először engedte tovább menni a játékot az egyik japán játékos esése után, de aztán mégis úgy döntött, hogy a biztonság kedvéért a pálya szélén visszanézi az esetről készült videót.

Mivel a számára is kiderült, hogy a focistát felrúgták, meg is változtatta a döntését, és tizenegyes fújt, amit a japán játékos be is rúgott. Ezzel Kassai volt az első, aki videózás után ítélt meg büntetőt FIFA-mérkőzésen.

A meccset végül 3-0-ra a Kasima Antlers nyerte meg, és jutottak a döntőbe. Egyébként ez volt az első felnőtt torna is, ahol kipróbálták ki élesben a videobírót. Ha beválik, akkor talán majd a világbajnokságon is alkalmazzák. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.