Vona Gábor megette Gyurcsány Ferencet

2016 december 14., szerda 4:59
220

Bár az elején sokan kételkedtek a sikerben, de mára tisztán látszik, hogy az elmúlt pár hónapban Andy Vajnának az állami hitelből sikerült annyira ráncba szednie a TV2 műsorait, hogy a csatorna híradója a korábbi bulvár-bűnügy vonalon túllépve már komolyabb, tudományos igényű anyagokkal igyekszik tájékoztatni a nézőit. Ehhez pedig a legnagyobb koponyákat szólaltatják meg.

A CÖF plakátja az Ötvenhatosok terén - Fotó: MTI/Marjai JánosMiközben a média nagy része csak legyintett a CÖF újabb, bohócos plakátjára, a Tények nem sajnálta az időt, a pénzt és az energiát, hogy feltárja az üzenet mögött rejtőzködő tudományos dimenziókat.

Kedd este Ifj. Lomnici Zoltán (akiről most a műsoridő szorítása miatt nem említik meg, hogy egyébként a CÖF szóvivője) rámutatott, hogy a Jobbik elnöke elkezdte utánozni az egykori miniszterelnököt, ugyanúgy gesztikulál, hasonlóan hangsúlyozni.

A Tények pedig több olyan felvételt is mutatott, amin Vona Gábor úgy mozog, mintha tényleg lenyelte volna Gyurcsány Ferencet.

A műsorban szakértő Perlaky Papp József, a Metropolitan egyetem docense pedig arra mutat rá, hogy míg Vona korábban visszafogottabb volt a beszédeiben és inkább rövid mondatokat használt, viszont az idei év első felében a pártelnök rászokott a gesztikulálásra.

Ráadásul még a tévében is mosolyog, pedig köztudott, hogy erre korábban csak Gyurcsány volt képes.

Perlaky Papp József szerint az, hogy Vona Gábor az ATV-ben ilyen könnyeden, kedvesen mosolyog, az azért az utóbbi időnek a következménye. Egy jobboldali politikus, ha eddig az ATV-ben megjelent, azért mindig megszorongatták. Mindig nehéz helyzetbe került, Vona Gábor láthatóan nem kerül nehéz helyzetbe az ATV-ben. De azt sem tartja kizártnak, hogy ez a stratégiaváltás része, ugyanis egyelőre még Vonának és a Jobbiknak szüksége van a baloldalra.

Ifj. Lomnici szerint szintén magyarázhatja ezt a fajta pálfordulást, hogy a Jobbikot korábban kifejezetten támadó balliberális médiumok sietnek a Jobbik, vagy annak elnökének a segítségére.

Akit meggyőzött a Tények riportja, mindenképpen olvassa hozzá a Rogán Antal vidraevését feldolgozó cikkünket is:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt