Vona Gábor megette Gyurcsány Ferencet

meghökkentő tudomány
2016 december 14., 04:59
comments 214

Bár az elején sokan kételkedtek a sikerben, de mára tisztán látszik, hogy az elmúlt pár hónapban Andy Vajnának az állami hitelből sikerült annyira ráncba szednie a TV2 műsorait, hogy a csatorna híradója a korábbi bulvár-bűnügy vonalon túllépve már komolyabb, tudományos igényű anyagokkal igyekszik tájékoztatni a nézőit. Ehhez pedig a legnagyobb koponyákat szólaltatják meg.

A CÖF plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra.”
photo_camera A CÖF plakátja az Ötvenhatosok terén - Fotó: MTI/Marjai János
Miközben a média nagy része csak legyintett a CÖF újabb, bohócos plakátjára, a Tények nem sajnálta az időt, a pénzt és az energiát, hogy feltárja az üzenet mögött rejtőzködő tudományos dimenziókat.

Kedd este Ifj. Lomnici Zoltán (akiről most a műsoridő szorítása miatt nem említik meg, hogy egyébként a CÖF szóvivője) rámutatott, hogy a Jobbik elnöke elkezdte utánozni az egykori miniszterelnököt, ugyanúgy gesztikulál, hasonlóan hangsúlyozni.

A Tények pedig több olyan felvételt is mutatott, amin Vona Gábor úgy mozog, mintha tényleg lenyelte volna Gyurcsány Ferencet.

link Forrás

A műsorban szakértő Perlaky Papp József, a Metropolitan egyetem docense pedig arra mutat rá, hogy míg Vona korábban visszafogottabb volt a beszédeiben és inkább rövid mondatokat használt, viszont az idei év első felében a pártelnök rászokott a gesztikulálásra.

Ráadásul még a tévében is mosolyog, pedig köztudott, hogy erre korábban csak Gyurcsány volt képes.

link Forrás

Perlaky Papp József szerint az, hogy Vona Gábor az ATV-ben ilyen könnyeden, kedvesen mosolyog, az azért az utóbbi időnek a következménye. Egy jobboldali politikus, ha eddig az ATV-ben megjelent, azért mindig megszorongatták. Mindig nehéz helyzetbe került, Vona Gábor láthatóan nem kerül nehéz helyzetbe az ATV-ben. De azt sem tartja kizártnak, hogy ez a stratégiaváltás része, ugyanis egyelőre még Vonának és a Jobbiknak szüksége van a baloldalra.

Ifj. Lomnici szerint szintén magyarázhatja ezt a fajta pálfordulást, hogy a Jobbikot korábban kifejezetten támadó balliberális médiumok sietnek a Jobbik, vagy annak elnökének a segítségére.

Akit meggyőzött a Tények riportja, mindenképpen olvassa hozzá a Rogán Antal vidraevését feldolgozó cikkünket is:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.