15 tagú pénzhamisító bandát fogott el a rendőrség

bűnügy
2016 december 15., 7:08
comments 19

Egy színes nyomtatóban vélte megtalálni a boldoguláshoz vezető utat a 34 éves M. Gergő, aki hamis húszezreseket nyomtatott számolatlanul. A pénzt 14 társa terjesztette. Közülük ötöt még tavaly decemberben fogtak el, aztán a szálak elvezettek a mesterhez, aki szintén rendőrkézre került.

A nyomozók összesen 588 darab, 11.760.000 forint névértékű hamis húszezrest foglaltak le, aztán gondosan napocska alakzatba rendezték őket, hogy jobban mutassanak:

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrségi felvételeken látható a pénzgyártáshoz használt nyomtató (a hamisítók kifinomult módszereire jellemző, hogy nem fekete-fehér, hanem színes nyomtatóval dolgoztak):

photo_camera   Fotó: police.hu

Illetve az egyéb eszközök, köztük a ragasztó, a sniccer, az írott cédé és a butatelefon:

photo_camera   Fotó: police.hu

A hamis húszezresek a rendőrség szerint laikusok megtévesztésére alkalmasak voltak, bár az nem derül ki, hogy ilyenkor az számít-e laikusnak, aki még életében nem látott valódi húszezrest, vagy aki nem a Lomonoszov Egyetemen doktorált numizmatikából. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt