Belátta a Facebook, hogy ideje lenne tenni valamit a kamu hírek ellen

INTERNET
2016 december 15., 21:23
comments 170

Bár Donald Trump győzelme után Marck Zuckerberg még hülyeségnek tartotta, hogy a Facebookon terjedő kamu hírek bármennyire is befolyásolhatták az eredményt, a közösségi oldal most bejelentette, hogy új eszközöket vetnek be az álhírek kiszűrésére.

link Forrás

Hamarosan bevezetik, hogy zászlózni lehet, ha hamu híreket látunk, és várhatóan egy algoritmust is kifejlesztenek a szűrésre. Ennek érdekében pedig olyan hitelesítő szervezetekkel is együtt fognak működni, mint a Snopes, Factcheck.org, és Politifact.

Hiszünk abban, hogy hangit kell adni az embereknek, és egyedül nem dönthetjük el, mi számít igaznak, ezért óvatosan kezeljük ezt a problémát”- írta a cég a bejelentésről szóló közleményében.

Így lehet majd kamunak jelölni egy hírt - Fotó: Facebook
photo_camera Így lehet majd kamunak jelölni egy hírt - Fotó: Facebook

Azokat a posztokat, amelyeket a felhasználók vitathatónak jelölnek, a hitelesítő szervezetek fogják ellenőrizni, és az algoritmus pedig úgy rendezi őket, hogy csak a felhasználók falának alján jelenjenek meg. (Vox/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.