Belátta a Facebook, hogy ideje lenne tenni valamit a kamu hírek ellen

2016 december 15., csütörtök 21:23
170

Bár Donald Trump győzelme után Marck Zuckerberg még hülyeségnek tartotta, hogy a Facebookon terjedő kamu hírek bármennyire is befolyásolhatták az eredményt, a közösségi oldal most bejelentette, hogy új eszközöket vetnek be az álhírek kiszűrésére.

Hamarosan bevezetik, hogy zászlózni lehet, ha hamu híreket látunk, és várhatóan egy algoritmust is kifejlesztenek a szűrésre. Ennek érdekében pedig olyan hitelesítő szervezetekkel is együtt fognak működni, mint a Snopes, Factcheck.org, és Politifact.

Hiszünk abban, hogy hangit kell adni az embereknek, és egyedül nem dönthetjük el, mi számít igaznak, ezért óvatosan kezeljük ezt a problémát”- írta a cég a bejelentésről szóló közleményében.

Így lehet majd kamunak jelölni egy hírt - Fotó: Facebook

Azokat a posztokat, amelyeket a felhasználók vitathatónak jelölnek, a hitelesítő szervezetek fogják ellenőrizni, és az algoritmus pedig úgy rendezi őket, hogy csak a felhasználók falának alján jelenjenek meg. (Vox/BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt