Kovács: Az önkéntes kvóta is rossz ötlet

POLITIKA
2016 december 15., 07:58
comments 46

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy

az önkéntes kvótarendszert is rossz ötletnek tartja, mert az csak további vonzerőt jelentene az Európába induló migránsoknak.

Kovács szerint nem új fogalmakat kellene bevezetni, nem a szolidaritás új egységéről kéne beszélni, hanem a meglévő szabályokat kellene betartani.

Kovács Zoltán kormányszóvivő

Európa elemi érdeke, hogy a mediterrán térségben, a Földközi tengeren, a Balkánon helyreálljon a rendezettség, mondta.

"Ahhoz, hogy Európa ki tudjon lábalni a migrációs válságból, be kell tartani a létező szabályokat: Európa külső határait meg kell védeni. Minden egyéb határvédelmi megoldást, mint például a belső határőrizetet, pótcselekvésnek tartják,"

mondta Kovács Zoltán. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.