Orbán Roza kapta a 2016-os Petri György-díjat

KULTÚRA
2016 december 15., 16:02
comments 104

Orbán Roza költő kapja a hetedik Petri György-díjat december 22-én a FUGA Budapesti Építészeti Központban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint 2016-ban nyolc szerzőt jelöltek az elismerésre, közülük hárman - Orbán Roza mellett Biró Krisztián és Jassó Judit - jutottak a fináléba. A díjátadón a nyertes tiszteletére Parti Nagy Lajos mond laudációt.

Az elismerést Petri György halálának tízedik évfordulóján, 2010-ben hozta létre az N&n galéria. A díjra olyan - elsősorban fiatal - költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége és formavilága.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.