Személyes találkozót kér Junckertől a Megyei Jogú Városok Szövetsége

POLITIKA
2016 december 15., 11:42
comments 50

Szita Károly a szövetség elnök jelentette be, hogy a személyes találkozót kér az Európai Bizottság elnökétől a Megyei Jogú Városok Szövetsége, hogy

átadhassa Jean-Claude Junckernek azt a kötelező betelepítési kvóta visszavonását szorgalmazó levelet, amit mintegy 2500 magyar polgármester látott el aláírásával.

Szita szerint eredetileg postán küldték volna el a levelet Brüsszelbe,

"azonban több polgármester-kollégám javaslatára a személyes találkozás és beszélgetés lehetőségét kértük Jean-Claude Junckertől."

A kaposvári polgármester szerint eddig a polgármesterek csaknem 80 százaléka, mintegy háromnegyede állt ki az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen.

"Nekünk, polgármestereknek egyértelmű a feladatunk, hogy településeinken biztosítsuk a  nyugalmat és a biztonságot, ezért állunk ki változatlanul Brüsszel kényszerbetelepítési tervei ellen,"

zárta Szita Károly. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt