101 éves angolt ítéltek el pedofília miatt

bűnügy
2016 december 16., 14:12
comments 95

Gyermekek ellen évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális bűncselekményekben mondták ki bűnösnek pénteken az 1915-ben született Ralph Clarke-ot.

Clarke-ot a birminghami koronabíróság esküdtszéke 21 vádpontban találta bűnösnek. Az ügyészség szerint az egykori teherautósofőr az 1970-es és az 1980-as években követett el szexuális bűncselekményeket gyermekkorú fiúk és lányok sérelmére.

photo_camera Forrás: Birmingham Mail

Clarke a tárgyaláson a terhére rótt bűncselekmények közül kilencet elismert; mind a kilenc esetben ugyanaz a gyermekkorú fiú volt a sértett.

A BBC szerint nem tűnt úgy, mintha megbánta volna a tettét, azt mondta, hogy valami történt.

Ralph Clarke-ot két egykori áldozata jelentette fel még tavaly augusztusban, miután észrevették, hogy a 100 születésnapját ünnepli. Az ügyész szerint Clark abban bízott, hogy bűnei soha nem kerülnek nyilvánosságra és simán megússza azokat. Ugyanakkor több gyerek életét tönkretette.

A 101 éves férfi különlegesen elbánást kapott a bottal kicsi nehézkesen járó, állítólag kiváló memóriájú férfi. Nem kellett a vádlottak padjára ülnie, a tárgyalásokat csak délig tartották, hogy pihenhessen.

Az esküdtszék döntése után a bíró hétfőn állapítja meg a büntetés mértékét. Előzetesen annyit mondott, hogy a közvéelményt felháborítaná, ha nem kerülne börtönbe. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.