101 éves angolt ítéltek el pedofília miatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Gyermekek ellen évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális bűncselekményekben mondták ki bűnösnek pénteken az 1915-ben született Ralph Clarke-ot.

Clarke-ot a birminghami koronabíróság esküdtszéke 21 vádpontban találta bűnösnek. Az ügyészség szerint az egykori teherautósofőr az 1970-es és az 1980-as években követett el szexuális bűncselekményeket gyermekkorú fiúk és lányok sérelmére.

Forrás: Birmingham Mail

Clarke a tárgyaláson a terhére rótt bűncselekmények közül kilencet elismert; mind a kilenc esetben ugyanaz a gyermekkorú fiú volt a sértett.

A BBC szerint nem tűnt úgy, mintha megbánta volna a tettét, azt mondta, hogy valami történt.

Ralph Clarke-ot két egykori áldozata jelentette fel még tavaly augusztusban, miután észrevették, hogy a 100 születésnapját ünnepli. Az ügyész szerint Clark abban bízott, hogy bűnei soha nem kerülnek nyilvánosságra és simán megússza azokat. Ugyanakkor több gyerek életét tönkretette.

A 101 éves férfi különlegesen elbánást kapott a bottal kicsi nehézkesen járó, állítólag kiváló memóriájú férfi. Nem kellett a vádlottak padjára ülnie, a tárgyalásokat csak délig tartották, hogy pihenhessen.

Az esküdtszék döntése után a bíró hétfőn állapítja meg a büntetés mértékét. Előzetesen annyit mondott, hogy a közvéelményt felháborítaná, ha nem kerülne börtönbe. (MTI/BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.