A Facebook, ha fizetsz érte, szívesen terjeszt agresszív iszlámellenes propagandavideókat is

külföld
2016 december 16., 07:27
comments 66

Nem sértik a közlési feltételeket, így továbbra is közölni fogjuk ezeket fizetett hirdetésként

- reagált a Facebook, miután Nagy-Britanniában felháborodást keltettek a Britain First nevű szélsőséges szervezet fb-n terjesztett gyűlölködő és hazug kampányvideói. Louis Haigh munkáspárti parlamenti képviselő terrorszervezetté szeretné nyilváníttatni az idegen- és bevándorlásgyűlölő szélsőségeseket, miután a Thomas Mair nevű elmeháborodott neonáci "Britan First!" kiáltást hallatva gyilkolta meg a nyílt utcán Jo Cox képviselőnőt.

A Facebookon futtatott filmek között van például olyan, amin a BF neonácijai berontanak egy muszlim vágóhídra, ahola  jelenlévőket lökdösve arról ordibálnak nekik, hogy a Sátánnak áldoznak állatokat és hogy a bevételből a Hamaszt és az ISIS-t támogatják.

Van olyan videó is, amivel a Nagy-Britanniában élő kelet-európaiakat akarják a muzulmánok ellen fordítani.

A Buzzfeed megszerezte a londoni főpolgármesterválasztási kampány számláit, ezekből derült ki, hogy a BF a kampányában messze a Facebookon költötte a legtöbbet. A szélsőségeseknek több fb-követőjük van, mint a Munkáspártnak, a konzervatívoknak és a liberális demokratáknak együttvéve. Nagy-Britanniában egyébként tilos tévében vagy rádióban politikai hirdetést közzétenni, ezért is annyira fontos terep a Facebook.

(via Buzzfeed News)




Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.