Azután is tovább zaklatják a tinédzsert a Facebookon, hogy a családja előtt megölte magát a trollok miatt

2016 december 16., péntek 6:36
626

Raul Vela akcióba lendült a lányát kikészítő trollok ellen. Az amerikai férfi azután tett feljelentést, hogy lánya, a 18 éves Brady két héttel ezelőtt a szülei jelenlétében főbe lőtte magát, mert nem bírta elviselni, hogy folyamatosan zaklatják az interneten, de a zaklatók még ezzel sem elégedtek meg.

A kamaszlány temetése után pár nappal valaki megemlékező oldalt nyitott neki a Facebookon. Ide először a szokásos együttérző üzeneteket írtak a család ismerősei, aztán megjelent néhány felhasználó - vagy ugyanaz több álnéven - és szó szerint a síron túl is folytatták a zaklatást. "Nagy dagadt tehénnek" nevezték, egy fegyver fotója mellé azt írták, hogy "Végre megtetted", egy mosolygó arc mellé azt, hogy "arcom, amikor lelövöd magad a családod előtt", de volt olyan poszt is, hogy "gyáva vagy, sokkal régebben meg kellett volna már tenned".

Az apa, akit szintén folyamatosan zaklatnak a trollok, nemcsak rendőrségi feljelentés formájában harcol. Már találkozott helyi politikusokkal, akikkel a netes zaklatás elleni lehetséges lépésekről beszélgetett. "Tudatni akarom a netes zaklatások áldozataival, hogy meg akarom változtatni a dolgokat." - nyilatkozta. Vela szeretné elérni, hogy idővel minden amerikai rendőrörsön legyen egy kifejezetten online agresszióra szakosodott nyomozó.

(via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt