Filmre vették, ahogy egy titokzatos nyíltvízi kardszárnyú delfin elfogyaszt egy cápát

Igen-igen ritkán tudják közelről tanulmányozni a kardszárnyú delfinek különleges csoportját, a nyílt vízi orkákat. A jellemzően inkább a part közelében élő és vadászó emlősök egy része a partoktól messzebb, legalább 15 kilométerre, 50-200-as bandákban él és vadászik. Mivel gyorsan úsznak és sokáig tudnak a víz alatt maradni, a megfigyelésük igen bonyolult a nyílt tengeren, de a drónok fejlődése mostanában ezt is megkönnyíti.

Ezeket a felvételeket Slater Moore fotós készítette a kaliforniai partok előtt, a Monterey öböl területén egy két nőstényből és két borjúból álló kisebb csapatról, akik egy nagyobb bandával mozogtak együtt. A nyíltvízi orkákon többször láttak sebeket és horzsolásokat, amiből arra következtettek, hogy recés bőrű zsákmányállatokkal, például cápákkal táplálkozhatnak, de ez csak teória volt. Most viszont tökéletes bizonyíték van arra, hogy a cápa tényleg a menüjük része, ráadásul egyben, keresztben lenyelve.

(via Huffington Post)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.