Orbán Viktor még küldött egy sorosozós poént a sajtótájékoztatójáról kizavart újságíró után

vicc
2016 december 16., 18:45
comments 188

Kisebb botrányt kavart, hogy a miniszterelnökre egy féltékeny tini lendületével vigyázó Havasi Bertalan a csütörtöki EU-csúcs utáni sajtótájékoztatón annyira beleélte magát az első védvonal szerepébe, hogy kiküldte a teremből Halmai Katalint, pedig a Népszabadság volt újságírójának ugyanúgy volt akkreditációja, mint bárki másnak. Havasi szerint aki szabadúszóként blogot ír, nem kérdezhet Orbántól. Erre aztán még egy arrogáns közleménnyel is rátett egy lapáttal.

Orbán Viktor és Havasi Bertalan viccelődés közben - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
photo_camera Orbán Viktor és Havasi Bertalan viccelődés közben - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Később kiderült, hogy talán a miniszterelnök is érezte, Havasi mennyire túltolta, ezért később megkereste Halmai Katalint egy közeli kávézóban sajnálatát fejezte ki, hogy így alakult a sajtótájékoztató, különösen, hogy egy hölgyet küldtek el róla. Ezután még arról is érdeklődött, mivel foglalkozik, mióta gazdaságilag racionalizálták a Népszabadságot.

A miniszterelnök higgadtságáról szóló történetből egyedül az maradt ki, hogy a sajtótájékoztatón Orbánnak még nem hiányoztak ennyire Halmai kérdései, ráadásul az újságíró háta mögött azon viccelődött, hogy biztosan Soros György küldte oda.

„Általában jó ízlésű ember nem szeret beszélni olyanokról, akik nincsenek jelen. Különösen, ha már az őket képviselő újságíró sincs jelen”

- válaszolta a Sorosról szóló kérdésre, aztán persze percekig beszélt arról, mekkora közép-európai szintű összeesküvést és mindenfajta szervezeteket fognak leleplezni jövőre. De persze csak a jó ízlés határain belül. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.