Szotyialista tempó - mondta a szocialista Ujhelyi EP-képviselő Orbán miniszterelnök csendőrködő sajtósáról

politika
2016 december 16., 12:07
comments 103

Borzalmas szóvicc lett az eredménye annak, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnök személyes szóvivője Brüsszelben megnyerte a 2016-os "Hogyan Keltsük Magyarország Pitiáner, Nevetséges Hírét Külföldön" versenyt. Havasi azzal nyerte el a kupát, hogy a miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatója előtt egyszerűen kiküldte a teremből a megszüntetett Népszabadság továbbra is akkreditált, Brüsszelben szabadúszó újságíróként dolgozó tudósítóját. Havasi addig vitte a csendőrhumort, hogy indoklásul benyögte: kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák.

Ez természetesen óvodás bosszú szintű, szánalmas, kisstílű és nevetséges lépés, ha ott lett volna valaki a 444-től, ezek után természetesen távoztunk volna az eseményről. De a rá adott reakciót sem könnyű elviselni. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő ugyanis a következő közleménnyel kontrázott:

Határozottan tiltakozunk a Népszabadság egykori újságíróinak megalázása ellen!

Szégyenteljes közjáték előzte meg Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatóját: a kormányfő beszámolójáról hazug és gusztustalan módon „helyhiányra hivatkozva” a médiaelhárítási államtitkár kiküldte a teremből a Népszabadság korábbi, szabadúszóként jelenleg is hivatalosan akkreditált tudósítóját. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a híradások szerint arra hivatkozott, hogy kicsi lenne a terem, ha „minden blog szerzőjét” meghívnák az eseményre.
Ez a pökhendi, arrogáns, szotyialista tempó mindennek a legalja. Előbb a közpénzzel kitömött oligarcháikkal becsukatják a velük szemben kritikus napilapot, majd megalázzák azokat a munkatársait, akik tudásukkal, emberségükkel, szolgálatukkal többet tettek a hazánkért, mint a Fidesz összes politikusa együttvéve. Határozottan tiltakozunk az egykori Népszabadság és bármely, a magyar nyilvánosságot szolgáló médiamunkás kirekesztése és megaláztatása ellen!
Orbánék paprikajancsikkal teli udvartartása bizonyosan a történelem szemétdobján végzi, pontosan ott, ahová a Fidesz Európa-ellenes, putyinista hajlongása is kerülni fog hamarosan.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő
az MSZP alelnöke

Ha jól látom, a "szotyialista" kifejezést Föld S. Péter humorista alkotta meg a Marikanet - Egy kuckó nyugdjasoknak nevű oldalon közölt, "A nemzeti szotyialista" című 2015-ös cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.