Várni kell még a sorszámra váró sorszámra is a központi okmányirodában

belföld
2016 december 16., 09:10
comments 188

Fantasztikus rendszert vezettek be Budapesten a Visegrádi utcai központi okmányirodában a gépjárműügyintézésben. Olyan sok embernek nem szokott ugyanis sorszám jutni még akkor sem, ha nyitás előtt érkeznek, hogy a lemaradóknak elkezdtek egy másik fajta sorszámot osztani. Ez arra való, hogy ha véletlenül üresedés lenne, akkor a felszabaduló helyre a legkisebb sorszámot birtokló sorszámravárósorszám-tulajdonos húzhasson egy sorszámot.

A helyzet autófronton azért is durvább, mint mondjuk a személyiknél vagy útleveleknél, mert gépkocsieladáskor 15 napon belül át kell iratni a járművet, vagyis könnyű kicsúszni.

A Visegrádi utcában a recepciós azt javasolja, hogy aki tényleg el szeretnél intézni a dolgát, az a 8 órás nyitáshoz képest menjen oda hajnali hatra. Az ATV riportere találkozott olyan ügyféllel, aki hiába érkezett kora reggel: közölték vele, hogy már öt embernek osztottak ki sorszámra váró sorszámot, így ő majd csak akkor kaphat sorszámra váró sorszámot, ha azok már mind az öten megkapták a rendes sorszámukat.

Ez az ügyfél azt is elmesélte, hogy figyelte órákon át, ahogy egy négyfős bérügyintézőtársaság tagjai - akik szakmányban intézik el mások autóügyeit pénzért - probléma nélkül szereznek sorszámokat és mennek be egymás után mások ügyeit intézni. Az ATV ezek után megkérdezte Mihály Renátát, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának főosztályvezetőjét, aki meglepő módon egyszerűen azt állította, hogy a bárki által tapasztalható jelenségek nem léteznek. A várakozási idő nem hosszú, időpontot legrosszabb esetben három napon belülre lehet kapni és mások ügyeit intéző figurák nem léteznek, bár ha léteznének, akkor sem tudnának fejenként és naponta kettőnél több sorszámot húzni. Ez még a sorszámra várók sorszámánál is abszurdabb hangulatot kölcsönöz a cikknek.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.