A 92 éves Robert Mugabe újra indul a választáson, a Twitter veszélyeire figyelmeztet, és megdöntötte a hülyeöltöny-világcsúcsot

A 92 éves Mugabe megdöntötte a mintásöltöny-világcsúcsot. MTI/AP/Tsvangirayi Mukwazhi

Zimbabwe némileg excentrikus, de annál kártékonyabb diktátora, a 92 esztendős Robert Mugabe ebben a fantasztikus, saját magát ábrázoló öltönyben tartott beszédet a Zanu-PF nevű kormánypárt kongresszusán, Masvingo városában. A kongresszus úgy döntött, hogy Mugabe lesz a párt egyetlen elnökjelöltje a jövőre esedékes választásokon. Márpedig a választásokat a kormánypárt olyan 70-80 százalékokkal szokta nyerni, hogyha gyengébb formában van, tehát egészen elérhető közelségbe került Mugabe korábbi, akkor félig tréfásnak gondolt ígérete, hogy legalább száz éves koráig kormányoz majd. (Egyébként már 36 éve van hivatalban.)

A kongresszus résztvevői hosszú tapssal és „tongai,tongai baba” (azaz: „vezess, vezess, fater”) kiáltásokkal üdvözölték az agg diktátort. A Zanu-PF-en belül az utóbbi időben már kezd működési zavarokat okozni, hogy Mugabe nem nevezett meg semmilyen utódjelöltet, és egyáltalán semmi nyoma annak, hogy nyugdíjba készülne. Elindultak a hatalmi harcok a második vonalban, és a Zanu kifejezetten széteső, széthúzó párt képét mutatja.

Mugabe kongreszusi beszédében erre is reagált, és felszólította a párt vezető tisztviselőit, hogy ne a Twitteren vitatkozzanak, hanem. (africa-news)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.