Több vagyona van Trump-kormány 17 tagjának, mint Amerika egyharmadának

külföld
2016 december 17., 11:34
comments 146

A Quartz összeszámolta, mennyit keres az a 17 miniszter és más kormánytisztviselő, aki Donald Trump elnöksége alatt az amerikai kormány bázisát képviseli majd. Teljes vagyonuk 9,5 milliárd dollár (kb. 2 839 milliárd forint), ami több, mint a 43 millió legszegényebb amerikai háztartás vagyona együttvéve.

Ez sokkoló adat, tekintve, hogy Amerikában körülbelül 126 millió háztartás létezik, vagyis a teljes lakosság egyharmadának vagyonán a kormányban 17 ember osztozik.

Ha nem az átlagos, hanem tehetősebb családokat nézzük, még mindig elképesztő, mennyire gazdag emberek veszik körül az új elnököt. Ha az amerikai háztartások vagyoni helyzetének mediánját nézzük, ami évente körülbelül 83 200 dollárra tehető (kb. 24,8 millió forint), még így is 120 ezer ilyen amerikai háztartás összes pénzét kellene összehordani, hogy hogy ugyanannyit kapjunk, mint a négy leggazdagabb kormánytag (Betsy DeVos, Wilbur Ross Jr., Linda McMahon és Rex Tillerson) teljes vagyona.

A lap 2013-as felmérésekből dolgozott, így nem beszélhetünk tűpontos adatokról, de az arányok valószínűleg stimmelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.