290 millió dollárt hozott első hétvégéjén az új Star Wars

FILM
2016 december 18., 17:14
comments 186
Star Wars fanatikusok a film premierjén Hollywoodban. Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
photo_camera Star Wars fanatikusok a film premierjén Hollywoodban. Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP

Nagy siker az Egyesült Államokban a Zsivány egyes (Rogue One) fantázianévre keresztelt új Csillagok Háborúja-film - az első, amely nem része a kétszer három részes antológiának.

Az összebevétel több mint fele az Egyesült Államokban jött be, és a 155 millió dolláros bevételt erős nyitásnak számít. Ennél többet csak két film hozott be első hétvégéjén: az Amerika Kapitány: Polgárháború 179 millió dollárral, a Batman vs. Superman: Az igazság hajnala 166 millióval indított.

Nagy kérdés volt, bejön-e a Disney stúdiónak, hogy különálló Star Wars-epizódokkal jelentkezik, az első számok viszont visszaigazolni látszanak a várakozásokat. A bizonytalanság annak is szólt, hogy ez már nem Luke Skywalker története - több benne az eddig ismeretlen szereplő.

A film persze elmarad minden idők legnagyobb nyitásától, a nagy testvértől: az előző Csillagok Háborúja-film, Az Ébredő Erő 250 milliót hozott az első hétvégén Amerikában.

Az első kalkulációk szerint a Rogue One a második legerősebb decemberi nyitány a tengeren túl az előző epizód után, és az ötödik legtöbb bevételt termelő film lehet majd, mire jövőre kimegy a mozikból, ha sikerül utolérnie a 363 millió dollárt kaszáló Deadpool-t. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.