Balesetet próbálhatott elkerülni az M3-ason felborult busz vezetője

baleset
2016 december 18., 10:36
comments 102
Összetört járművek az M3-as autópályán, december 18-án kora hajnalban. A debreceni Grand Tours utazási iroda Bécsből Debrecenbe tartó járata megcsúszott és felborult, a balesetben hárman életüket vesztették. MTI Fotó: Vajda János
photo_camera Összetört járművek az M3-as autópályán, december 18-án kora hajnalban. A debreceni Grand Tours utazási iroda Bécsből Debrecenbe tartó járata megcsúszott és felborult, a balesetben hárman életüket vesztették. MTI Fotó: Vajda János

Karambolt próbálhatott elkerülni az M3-ason felborult busz vezetője, állítja a busz tulajdonosa, a debreceni Grand Tours utazási iroda vezetője. Nagy Sándor, az iroda tulajdonosa jelenleg Ausztriában van, így hivatalos információi még nincsenek az esetről. Annyit tud, hogy a buszukat egy autó előzte az autópályán, ami aztán a sávjába visszatérve megpördült a busz előtt.

A busz vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, de járműve megcsúszott és felborult.

A busz amúgy a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafele utasaival. Összesen 82-en utaztak a járművön.

A Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt balesetben, melynek során még kilenc jármű csapódott a felborult busznak, hárman életüket vesztették. Egy 13 éves fiú, egy 20 éves nő és egy 50 éves férfi a helyszínen meghalt. A mentők 28 sérültet szállítottak kórházba, egyikük állapota az M1 értesülései szerint életveszélyesre fordult. A miskolci kórházban két sérültet rögtön megműtöttek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.