Három halott a jeges sztrádán

baleset
2016 december 18., 05:04
comments 68
Hárman meghaltak, kéttucatnyian megsérültek szombat éjjel az M3-as autópályán, Mezőkövesd közelében. MTI Fotó: Vajda János
photo_camera Hárman meghaltak, kéttucatnyian megsérültek szombat éjjel az M3-as autópályán, Mezőkövesd közelében. MTI Fotó: Vajda János

Az ónos eső miatt több szakaszon is lejegesedett az M3-as autópálya Borsod, Heves és Pest megyékben. Szombat éjfél előtt az M3-as Miskolc felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél a jeges úton felborult egy autóbusz, amibe aztán több autó is belerohant. A tömegkarambolban hárman meghaltak.

A magyar rendszámú busz Mezőkövesd és Mezőkeresztes között borult fel, eddig tisztázatlan körülmények között. A felborult buszba aztán még kilenc személyautó és két mikrobusz is belerohant.

A mentők 14 kocsival érkeztek a helyszínre, összesen 31 sérültet találtak. "Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szenvedtek” - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A sérülteket a miskolci, az egri és a debreceni kórházba szállították.

Az M1 értesülései szerint az egyik kórházba szállított sérült állapota életveszélyessé vált.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.