Civileket evakuáló buszokat gyújtottak fel felkelők Szíriában

külföld
2016 december 18., 15:07
comments 225

Sérülteket és betegeket szállító buszokat gyújtottak fel felkelők kormányzati erők felügyelete alatt álló kerületekben, Idlib tartományban. Az első hírek szerint egy hat járműből álló konvojt ért támadás.

Civileket evakuáló busz Aleppó külvárosában (illusztráció). Fotó: AFP /George OURFALIAN
photo_camera Civileket evakuáló busz Aleppó külvárosában (illusztráció). Fotó: AFP /George OURFALIAN

A támadás hírét az Emberi Jogok Szíria Megfigyelőközpontja, az OSDH közölte. A kormányzati média terroristák támadásáról beszélt.

Továbbra is civilek ezrei próbálják meg elhagyni Aleppót, miközben fagypont körüli a hőmérséklet, és sok helyen élelem sincs a városban. A megállapodások alapján nem csak a felkelők által ostromolt siíta többségű falvakból, de ellenzéki fennhatóság alatt álló, körbekerített negyedekből is evakuálnak embereket.

A kormánypárti erők továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy tegyék lehetővé a város keleti kerületeiből a civilek kijutását.

Az első jelek, és ellenzéki források szerint a támadásért a Nuszra Frontból alakult Dzsabat Fatah el-Sam lehet a felelős, korábban ők gátolták más konvojok bejutását az érintett falvakba. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.