Mészáros Lőrinc most épp adni szeret: 20 millió forinttal dobta meg a közmédia jótékonysági felhívását

2016 december 18., vasárnap 18:37
169
Mészáros Lőrinc ad. Fotó: Botos Tamás / 444 Fotó: Botos Tamás/444

Az MTI részletes beszámolóban ismerteti az MTVA, a magyar köszolgálati média jótékonysági felhívásának sikerét.

"A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forintos felajánlásával mintegy 180 millió forintra nőtt a pénzadományok összege vasárnap 20 óráig"

- számol be már ajánlójában a 80 milliárdos közmédia a 225 milliárdos gázszerelő nagylelkűségéről. A felvezetőbe nem fért be, de a szövegben azért szerepel, hogy 31 millióval a svájci református egyházak segélyszervezete is adakozott.

A 1358-as adományvonalon 250 forintos hívásokkal lehet még bedobni a közösbe, az akció honlapján pedig 70 felajánlott tárgyra lehet licitálni - év végéig olyanokra mint Dzsudzsák Balázs dedikált meze, Gera Zoltán aláírt cipője, Gyurta Dániel dedikált díszdobozos érme.

Vasárnap estig extra finomságokra is rá lehet még ajánlani: dedikált Forma 1-es zászló, Herendi korsóváza, Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátja, és Terence Hill mellénye is vihető, de itt azért már mélyen pénztárcába kell nyúlni a lelkes adakozóknak - több százezres tételekről van szó.

A közmédia ma kiemelten foglalkozik az akcióval, ami tavalyelőtt az ökumenikus segélyszervezetet 167, tavaly a gyermekmentő szolgálatot 225 millióval támogatta. Idén a közmédia a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja a bejövő összegekből.

Az M1-en a Mészáros és Mészáros Kft. másik tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla beszélt a motivációikról is. Azt mondta, hogy férjével református elkötelezettségük miatt adakoztak, illetve azért, mert egyik gyermeke születésekor neki is ott kellett hagynia gyermekét a kórházban, a szeretetszolgálat pedig gyermekkórház támogatását tervezi a felajánlásból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt