Mit számít a fagy, ha épp veszélyben a demokrácia?

POLITIKA
2016 december 18., 07:58
comments 151
Magukat Jaroslaw Kaczynskinek és Antoni Macierewicznek álcázó tüntetők követelik a sajtó szabadságát Gdanskban is.  Michal Fludra/NurPhoto
photo_camera Magukat Jaroslaw Kaczynskinek és Antoni Macierewicznek álcázó tüntetők követelik a sajtó szabadságát Gdanskban is. Michal Fludra/NurPhoto

A zord időjárás ellenére egész sűrű a vasárnapi tüntetőprogram. Délután három órától az Andrássy úti orosz nagykövetség előtt tartanak szimpátiatüntetést az aleppóiakkal, akiket városuk eleste után nem igyekeznek nagyon kimenteni a lebombázott otthonaikból. Egy órával később Lengyelország közeli nagykövetségénél, a Városligeti fasor 16. Szám előtt lehet folytatni a szolidaritást, ott azok gyülekeznek és várják az orosz követség elől érkezőket, akik a lengyelországi sajtószabadság védelmében kirobbant tiltakozások résztvevőivel fejeznék ki együttérzésüket.

link Forrás

Lengyelországban az ellenzéki képviselők péntek éjjel szállták meg a parlamentet, megakadályozva ezzel a költségvetési törvény végszavazását. A parlament megszállásának hírére pedig ezrek vonultak az utcára, és maradtak ott egész éjjel a fagyban, illetve azóta folyamatosan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.