Kovács Zoltán egy kommentelő kérdésére reagálva elárulta, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút ellenzéki lapoknak

Kovács Zoltán kormányszóvivővel a Pesti Srácok készített videóinterjút. A beszélgetés végtelen bólogatós egyetértésben csordogált, mikor is Szarvas Szilveszter, újságíró elkezdett kommenteket felolvasni (21. perctől indul):

Az első komment arról szólt, hogy Kovács Zoltán milyen megnyerő, laza és barátságos. Ezt mindenki szemlesütve nyugtázta.

A második hozzászólásban azt írta egy néző, hogy: „Szánalmasak vagytok” Szarvas riporter erre azonnal a bántó beszólás elé vetette magát, saját testével védve Kovács Zoltánt, és abbéli reményét fejezte ki, hogy a szemétkedés nekik, és nem a politikusnak szól.

„Remélem, hogy itt a Pesti Srácokra gondol Lippai László, hogy mi vagyunk szánalmasak, mert nekünk széles a vállunk. Ezeket elbírjuk, ezeket a kritikákat.”

Majd hozzátette, hogy a sértegetéseket nem fogja a továbbiakban felolvasni. Ezt követően Máté Bence kommentelő kérdése következett:

Mikor fog Orbán Viktor normális interjút adni bármilyen vállaltan ellenzéki médiának?” A kormányszóvivő nem futott el a válasz elől:

Ráadásul az elmúlt két évben a nemzetközi porondon folyamatosan olyan külföldi orgánumokkal kellett szóba állnia a miniszterelnöknek, akik kritikusan álltak hozzá. De Kovács Zoltán szerint ott még számíthat rá az ember, hogy többé-kevésbé fair elbánásban részesül, bezzeg itthon:

„idehaza, én azt gondolom, elnézve a sajtóállapotokat, a magukat vállaltan ellenzékinek tekintő orgánumok nem interjút akarnak készíteni, hanem botrányt akarnak csinálni. Ennek semmi értelme nem lenne. Mert ott nem lehet értelmes beszélgetést folytatni.”

A Pesti Srácok riportere ezt azonnal alá is tudta támasztani, hiszen a kormányinfón kérdezhetnek az ellenzéki lapok munkatársai, és abból is folyton konfliktus van.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.