Magyarországon még a katolikus pap is megkapja a sorosbérenc jelzőt, ha segít a menekülteken

Tbg
menekültek
2016 december 19., 21:50
comments 153

A körmendi plébános saját egyházának rosszallása ellenére fogadott be menekülteket Körmenden a plébániára, adta híről korábban a Szemlélek blog.

A blog most interjút készített Németh Zoltánnal, aki elmondta, szeretne alakítani azon a kialakított képen, miszerint Magyarország idegengyűlő ország, mert szerinte nincs így.

Személyes tapasztalata volt a menekültválság kezdetén, hogy a körmendiekből sokan önként, még a szegények is, segítettek a városon átvonulókon.

Persze miután befogadott 8 menekültet, akiket a körmendi sátortáborban helyeztek el a decemberi fagyban, ő is kapott a nemtetszésből és nemcsak az egyháztól, a hívektől is:

„Bőven kapunk kritikát, még templombajáróktól is, tőlük kaptuk például a sorosbérenc címkét is. Megosztottság van a témát illetően a városban, vannak, akik gyaláznak bennünket – velem együtt a fiatal káplánunkat is szidalmazzák egyesek, övön aluli ütések ezek. Iszonyú falakat kell ledönteni, a hívekben is rengeteg félelem él.”

Az interjú itt olvasható.

A Szemlélek blog küldetésével itt foglalkoztunk bővebben.

(via Index/Szemlélek)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.