Sajtótájékoztatón mutatta be a négyes ikreit a debreceni pár

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hazamehettek a debreceni négyes ikrek a helyi szülészeti klinikáról: az 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta 1-1 kilóval gyarapodtak – közölte Balla György professzor, neonatológus, a gyerekgyógyászati intézet igazgatója a babákat búcsúztató sajtóeseményen.

Boda Beáta (jobbra) és férje, Boda István (mellette) a november 24-én született négyes ikreikkel a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján december 19-én. A három kislány, Jázmin, Flóra és Boglárka és a kisfiú, István, természetes úton fogant. Érdekesség, hogy a gyerekek édesapja maga is négyes ikrek egyik tagjaként született 30 évvel ezelőtt a debreceni klinikán. (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én születtek tervezett császármetszéssel, 5 nappal a terhesség 33. hetének betöltése után, rövid időre inkubátorba kerültek, majd hétfőig az újszülött osztályon látták el őket. Mindegyik baba szépen fejlődik, az édesanyjukkal együtt egészségesen hagyják el a klinikát – mondta a professzor, aki szerint az édesapának nem lesz szokatlan a nagy család, hiszen 30 évvel ezelőtt testvéreivel maga is négyes ikerként született.

A Boda családban innentől minden nap karácsony lesz – utalt a nagycsalád örömére a babákat világra segítő Póka Róbert professzor, a szülészeti klinika igazgatja, aki 30 évvel ezelőtt tagja volt annak az orvoscsoportnak is, aki az édesapát és testvéreit a világra segítette.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Érdekességként megemlítette, hogy hétfőn két hármas ikret is hazaengedtek: a debreceni klinikán a négyes ikrek mellett az idén további 15 hármas ikerpár is született.

Az édesapa, Boda István debreceni családi vállalkozó és felesége, Boda Beáta informatikus örömmel mutatták meg a sajtónak az új családtagokat, akiket – mint mondták – az első este ketten látnak el otthon, de utána számítanak a család segítségére. Az egypetéjű két kisebbik lányt még ők maguk is nehezen tudják megkülönböztetni, valamivel könnyebb dolguk van a kétpetéjű ikerpárral – mondták.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az MTI érdeklődésére, hogy terveznek-e több gyereket, az édesapa annyit mondott: „most el leszünk foglalva az ikrekkel, de majd meglátjuk”.

A családot Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.