A berlini kamion lengyel utasát lelőtték

külföld
2016 december 20., 09:02
comments 144

A hétfő esti berlini támadás tizenkét halottja között volt egy, akit lelőttek. Karl-Heinz Schröter brandenburgi belügyminiszter szerint ő a kamion vezetője mellett utazó, lengyel férfi lehet. A kamiont valószínűleg egy 23 éves, pakisztáni születésű férfi vezethette a karácsonyi vásárnál összegyűlt tömegbe, akit aztán a helyszíntől pár kilométtere a fogtak el a rendőrök.

Helyszínelés, tűzoltók és rendőrök a Breitscheidplatzon. Fotó: Sean Gallup/Getty Images
photo_camera Helyszínelés, tűzoltók és rendőrök a Breitscheidplatzon. Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A rendőrség közleménye szerint a hétfő esti támadásban 12 ember halt meg, 48-an pedig megsérültek. Voltak, akiket a teherautó ütött el, másokat a bódék gerendái sebesítettek meg.

Kedd hajnalban a történtek miatt a német különleges egységek (SEK) megrohanták a berlini Tempelhof reptér egyik hangárját, amit jelenleg menekültszállásként használnak. A merénylet elkövetője ugyanis ide volt bejelentve. Aztán a razzia során senkit sem vettek őrizetbe, de négy férfit kihallgattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.