Ezt az 5 gondolatot mantrázva bírni fogod az őrült karácsonyi közlekedést

Karácsony környékén a legjobb lenne lágy zene mellett hátradőlni a pamlagon, és elfelejteni kocsikulcsot, buszbérletet, illetve bármilyen közlekedési formát.

Mert az északi féltekén decemberre összeér a tökéletes akadálypálya. Hideg idő, csúszós utak, örök sötét, valamint a végtelenbe hömpölygő tömeg határozzák meg a haladás tempóját.

Ez a tempó pedig szinte mindig a nullához közelít, és életünk ellopott percei felett keseregve nehéz megőrizni az ünnep szellemét. A következő pár gondolat segít enyhíteni a dugóban araszolás, vonattal vánszorgás fájdalmát.

1. Végtelen dugó márpedig nincs! Ha azt hiszed, hogy a körúton elvesztegetett óránál nincs rosszabb, jusson eszedbe a kínai rekord torlódás.2012-ben több mint 100 km hosszan állt a kocsisor a Peking-Tibet autópályán, volt aki aki közel két hetet, 12 napottöltött a dugóban. Ugye, hogy ez a pár óra sétagalopp?

2. Csak lazán! Dobd sutba a görcsösséget! Ha késni fogsz, hát késni fogsz. Pont a szeretet ünnepén neheztelnének ezért a kedves rokonok, közeli barátok? Remélhetőleg nem, majd legfeljebb bedobják a mikróba a halászlét.

3. Unatkozni sosem kötelező. Végre van időd meghallgatni azt a pár spanyol nyelvleckét, amit otthon sosem vennél elő.

4. Készülj fel. Ha tudod, hogy elkerülhetetlen, miért indulnál harcba fegyvertelenül? Készítsd be a kedvenc szomjoltód, bármit, ami helyrebillenti az energiaszinted, szomjúság-éhségérzet nélkül sokkal elviselhetőbb mások rendszámát bámulni a sorban állva.

5. Kerüld el. Ez a módszer segíti legjobban a pozitív hangulat megőrzését, amennyire csak lehet térj ki a tömeg útjából. Tervezz előre, használj forgalomfigyelő alkalmazásokat, indulj időben, ha kell válts tömegközlekedésre, próbáld ki a közöségi megoldásokat, térj le a zsúfolt, kitaposott ösvényről.

Az ünnepi kilométerfalás nehéz pillanatain az Actimel videója segít átlendülni. Bármit is hozzon a következő kereszteződés, bírni fogod! Ha pedig hazafelé útba esik a Keleti, december 23-ig ingyen felmarkolhatsz egy Actimelt a pályaudvar környékén.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.