Kósa: Légből kapott hír, hogy Balog Zoltán lesz az államfő

2016 december 20., kedd 9:55
118
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos

A Fidesz frakcióvezetője az ATV-nek adott interjút hétfőn, és a beszélgetés elég jó hangulatúra sikeredett. Érdemi információ főleg az interjú első felében hangzik el, amikor Kósa arról beszél, hogy kedden és szerdán ülésezik a Fidesz-elnökség, és szó lesz az államfő választásáról is.

A volt debreceni polgármester személy szerint örülne, ha Áder János maradna az államfő, és szerinte - bár a sajtóhírek nem erről szólnak - erre jó esélye is van. Azt mondja, butaság volt, amit Rubovszky György KDNP-s képviselő motyogott tavasszal egy bizottsági ülésen, hogy "a Viktor nem engedi" Ádert maradni a helyén.

"Balog miniszter úr hírbe hozása légből kapott volt. Neki a legkellemetlenebb az egész."

Kósának egyébként nincs konfliktusa Áderrel, amiért három törvényt sem írt alá és visszaküldött az Országgyűlésnek, köztük a szélerőművekről szóló, a párizsi klímaegyezménnyel szembemenő jogszabályt is. Szerinte az államfői posztra "Áder János a legkomolyabb jelölt."

Az interjú második felében már a bohókás Kosáé a főszerep. Amikor arról a törvényről kérdezték, amelyik állami tulajdonba sorolná az Erzsébet teret, a város beleszólása nélkül, szellemeskedéssel üti el a választ.

"Mészáros Lőrinc szeretne az Erzsébet téri Gödörben egy cirkógejzír gyárat létesíteni. Ehhez a galvánacélt a Rogán Antal kertjében, pontosabban az emeleti loggiáján üzemeltetett illegális galvanizáló üzem fogja előállítani, és titokban éjjel leszállítani. Nappal pedig Andy Vajna fogja forgatni a Rambo vs Terminátort. Habony Árpáddal a főszerepben"

Amikor Angela Merkelről, Martin Schulzról és a német választásokról kérdezték, Kósa ismét humorát hívja segítségül: "Még nem döntöttem, hogy kire fogok szavazni. Leginkább Till Lindemann-ra, a Rammstein frontemberére, ha már német kultúra. És a Mutter című számuk lenne a kampánydal."

Az interjú végén arról is beszél, hogy szerinte Jean-Claude Juncker, hiába a patinás pozíciója, valójában nem jelentős politikus. Ráadásul köztudomású, hogy "píszíül fogalmazva, az alkohol tekintetében erős kihívásokkal küzd - az Unió gyengesége, hogy egy ilyen ember a Bizottság elnöke."

"A migrációs válságot biztosan nem tudja megoldani, de őszintén kívánom neki, hogy legalább az alkoholproblémájával birkózzon meg. Bár ez ritkán szokott sikerülni…"

(atv.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt