Kósa: Légből kapott hír, hogy Balog Zoltán lesz az államfő

POLITIKA
2016 december 20., 09:55
comments 118
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Soós Lajos
photo_camera Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Soós Lajos

A Fidesz frakcióvezetője az ATV-nek adott interjút hétfőn, és a beszélgetés elég jó hangulatúra sikeredett. Érdemi információ főleg az interjú első felében hangzik el, amikor Kósa arról beszél, hogy kedden és szerdán ülésezik a Fidesz-elnökség, és szó lesz az államfő választásáról is.

A volt debreceni polgármester személy szerint örülne, ha Áder János maradna az államfő, és szerinte - bár a sajtóhírek nem erről szólnak - erre jó esélye is van. Azt mondja, butaság volt, amit Rubovszky György KDNP-s képviselő motyogott tavasszal egy bizottsági ülésen, hogy "a Viktor nem engedi" Ádert maradni a helyén.

"Balog miniszter úr hírbe hozása légből kapott volt. Neki a legkellemetlenebb az egész."

Kósának egyébként nincs konfliktusa Áderrel, amiért három törvényt sem írt alá és visszaküldött az Országgyűlésnek, köztük a szélerőművekről szóló, a párizsi klímaegyezménnyel szembemenő jogszabályt is. Szerinte az államfői posztra "Áder János a legkomolyabb jelölt."

Az interjú második felében már a bohókás Kosáé a főszerep. Amikor arról a törvényről kérdezték, amelyik állami tulajdonba sorolná az Erzsébet teret, a város beleszólása nélkül, szellemeskedéssel üti el a választ.

"Mészáros Lőrinc szeretne az Erzsébet téri Gödörben egy cirkógejzír gyárat létesíteni. Ehhez a galvánacélt a Rogán Antal kertjében, pontosabban az emeleti loggiáján üzemeltetett illegális galvanizáló üzem fogja előállítani, és titokban éjjel leszállítani. Nappal pedig Andy Vajna fogja forgatni a Rambo vs Terminátort. Habony Árpáddal a főszerepben"

Amikor Angela Merkelről, Martin Schulzról és a német választásokról kérdezték, Kósa ismét humorát hívja segítségül: "Még nem döntöttem, hogy kire fogok szavazni. Leginkább Till Lindemann-ra, a Rammstein frontemberére, ha már német kultúra. És a Mutter című számuk lenne a kampánydal."

Az interjú végén arról is beszél, hogy szerinte Jean-Claude Juncker, hiába a patinás pozíciója, valójában nem jelentős politikus. Ráadásul köztudomású, hogy "píszíül fogalmazva, az alkohol tekintetében erős kihívásokkal küzd - az Unió gyengesége, hogy egy ilyen ember a Bizottság elnöke."

"A migrációs válságot biztosan nem tudja megoldani, de őszintén kívánom neki, hogy legalább az alkoholproblémájával birkózzon meg. Bár ez ritkán szokott sikerülni…"

(atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.