Majdnem kétszer annyian haltak meg idén szén-monoxid-mérgezésben, mint tavaly

baleset
2016 december 20., 06:46
comments 74

A katasztrófavédelem adatai szerint tavalyhoz képest 9-ről 16-ra nőtt a halálos szén-monoxid-mérgezéses esetek száma. A rosszulléttel járó mérgezésekből ugyanakkor eddig kevesebbet regisztráltak, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint ennek ellenére 2016 mégsem számít rendkívüli évnek, efféle hullámzás a CO-mérgezések statisztikája alapján általánosnak mondható.

Azért figyelmeztettek mindenkit, hogy a kazánokat és kályhákat csak rendeltetésüknek megfelelően használják, és gondoskodjanak a szakember által végzett rendszeres karbantartásukról.

Ugyanakkor idén majdnem félezerrel kevesebb lakástűz került a nyilvántartásba. A mostani 6032-höz képest tavaly 6512 esetet rögzítettek, ami nem egészen hétszázzal haladta meg a 2014. évi adatot. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.