2 milliárdot kap a katasztrófavédelem, aminek az új főigazgatója Góra Zoltán

2016 december 21., szerda 12:57
39

Pintér Sándor belügyminiszter Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagyot nevezte ki 2017. január 1-i hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének – közölte a Belügyminisztérium.

A jövő évtől a katasztrófavédelem általános főigazgató-helyettesi feladatait Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes látja el, a hatósági főigazgató-helyettes Mógor Mária Judit tűzoltó ezredes, a gazdasági helyettes pedig Bartók Péter tűzoltó ezredes lesz. A belügyminiszter határozatait szerdán, a katasztrófavédelmi főigazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén hirdették ki.

A közlemény szerint Pintér Sándor úgy fogalmazott az állománygyűlésen, hogy „a katasztrófavédelem stabil alapokon álló, központosított szervezet, ami az állampolgárok osztatlan bizalmát és elismerését élvezi. A katasztrófavédelemnek és a szervezet vezetésének egyaránt a legmagasabb szintű elvárásoknak kell megfelelnie. (...) A szervezetnek köszönhetően az ország teljes lakossága biztonságban érezheti magát.”

A jövő feladatairól elmondta: az elkövetkező években mindent meg kell tenni, hogy kevesebb tűz legyen országszerte, és kiemelt hangsúlyt kell fektetni a hatósági és a kéménysepréssel összefüggő feladatokra. Fontos a szervezet reakcióidejének javítása, a katasztrófavédelmi őrsök számának növelése, és az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel való együttműködés további szélesítése, továbbá a szervezet informatikai rendszerének folyamatos fejlesztése – mondta a miniszter.

Góra Zoltán – aki 2016 októbere óta megbízott főigazgatóként irányította az OKF tevékenységét – az állománygyűlésen azt mondta, annak tudatában végzik feladatukat, hogy az állampolgárok a legféltettebbet, saját és családtagjaik életét, biztonságát bízzák a szervezetre. Megígérte, hogy a katasztrófavédelem úgy, mint eddig, ezután is minden pillanatban képes lesz feladatainak magas szintű ellátására.

A Magyar Közlönyből egyébként kiderült az is, hogy 2 milliárd forintot biztosít a kormány az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működőképességének megőrzéséhez a Belügyminisztérium költségvetési fejezete keretében. A kormányhatározat szerint az intézkedés azonnali végrehajtásáért a nemzetgazdasági miniszter felelős, egyben a kormány felszólítja a belügyminisztert, hogy tegye meg a döntéssel kapcsolatos szükséges intézkedéseket december 30-ig. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt