Bajuszos nemzet voltunk, vagyunk és leszünk. Az USA nekünk nem diktál!

Alakul, formálódik az USA következő kormánya írja a Washington Post. Az újság szerint fontos szempont, hogy a kormány kiemelt posztjaira jól kinéző emberek kerüljenek. Több Trump-közeli forrás is megerősítette, hogy az egykori ENSZ-nagykövet John R. Bolton a bajsza miatt bukta a külügyminiszteri posztot.

Donald ki nem állhatja azt a bajszot

– mondta erről egy Trump-közeli szereplő, aki nem is tud felidézni senkit Trump környezetéből, akinek mondjuk arcszőrzete lenne és a leendő elnök kedvelné.

Nem leszünk így jóban, okker boy! Szijjártó Péter le fogja szedni az arcodat, ha kóstolgatod a kultúránkat. Hogy Bajusz Orsolya, művész és feminista aktivista mit tesz veled, abba bele sem merek gondolni.

Jobb, ha tudod, nálunk annyit ér a közjogi méltóság bajusz nélkül, mint a Dallas Bobby nélkül. Mi sem szóltunk be a fejed tetejére beültetett hónaljszőrre, bohóc! Ha nem tetszik, nem kell idejönni. Meghívás sztornózva.

Hogy érthető legyen a bajusz-kérdés valódi súlya, csak annyit mondok, hogy a Nagy Háborúban az osztrák-magyar hadseregben egyszerűen megbízhatatlannak minősítették, lefogták, elkülönítették és lefegyverezték azokat a katonákat, akik a fronton leborotválták a bajszukat.

„a legénységének ama része ellen, amely egész arcának újabban leborotválása által annak az alapos gyanúja alatt áll, hogy ez által magát megkülönböztethetővé tenni és ily módon az ellenséggel összejátszani igyekezik.”

Mr. Donald, azt javaslom ne húzogassa az oroszlán bajszát!