Brazil, olasz, görög és kínai tapasztalatok alapján "tiltanánk ki a korrupciót" a budapesti olimpiáról

2016 december 22., csütörtök 10:15
84

Az Állami Számvevőszék jövő tavasszal konferenciát szervez Budapestre, hogy ha lesz majd esetleg tényleg olimpia Budapesten 2024-ben, akkor azon semmiféle korrupció ne lehessen jelen.

Az ÁSZ elnöke, Domokos László a kormány házilapjának, a Magyar Időknek mesélte el, hogy

angol, kanadai, görög, olasz, kínai és brazil tapasztalatokat is felhasználnak ahhoz, hogy 2024-ben korrupciómentes olimpiát rendezhessen Magyarország.

A lap hozzátette azt is, hogy "a külföldi ismeretek már csak azért is fontosak lehetnek, mert utóbb nem egy országban komoly hiányosságokat, visszaéléseket tártak fel a sportesemények kapcsán".

Domokos László olyan szakmai részletekbe is beavatta a Magyar Idők újságíróját, mint hogy

a hatalmas sportesemény megrendezése tulajdonképpen közpénzből finanszírozott építkezések és vásárlások egybefüggő sorozata.

És ezért jó előre meg kell határozni azokat az ellenőrző módszereket és megoldásokat, amelyekkel a legalacsonyabbra szorítható a korrupció kockázata.

Ezután újabb parádés bekezdés jön:

"Az Országgyűlés tavaly kérte fel a számvevőszéket arra, hogy szakmailag támogassa a XXXIII. olimpiai és a XVII. paralimpiai játékok 2024-es budapesti megrendezéséről szóló magyar pályázat előkészítőit. Az ÁSZ feladata, hogy foglalja össze, miként lehet garantálni, hogy a világraszóló rendezvényre szánt közpénzt törvényesen, szakszerűen, gazdaságosan és hatékonyan költsék el."

A számvevőszék már készített is egy tanulmányt arról, hogyan lehet feltérképezni a nagyberuházásoknál jelentkező korrupciós kockázatokat,

Fotó: Botos Tamás/444 Fotó: Botos Tamás/444

jelenleg pedig egy útmutatót dolgoznak ki arra, miként lehet ezeket a veszélyeket kivédeni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt