Brazil, olasz, görög és kínai tapasztalatok alapján "tiltanánk ki a korrupciót" a budapesti olimpiáról

idióta rekordok
2016 december 22., 10:15
comments 84

Az Állami Számvevőszék jövő tavasszal konferenciát szervez Budapestre, hogy ha lesz majd esetleg tényleg olimpia Budapesten 2024-ben, akkor azon semmiféle korrupció ne lehessen jelen.

Az ÁSZ elnöke, Domokos László a kormány házilapjának, a Magyar Időknek mesélte el, hogy

angol, kanadai, görög, olasz, kínai és brazil tapasztalatokat is felhasználnak ahhoz, hogy 2024-ben korrupciómentes olimpiát rendezhessen Magyarország.

A lap hozzátette azt is, hogy "a külföldi ismeretek már csak azért is fontosak lehetnek, mert utóbb nem egy országban komoly hiányosságokat, visszaéléseket tártak fel a sportesemények kapcsán".

Domokos László olyan szakmai részletekbe is beavatta a Magyar Idők újságíróját, mint hogy

a hatalmas sportesemény megrendezése tulajdonképpen közpénzből finanszírozott építkezések és vásárlások egybefüggő sorozata.

És ezért jó előre meg kell határozni azokat az ellenőrző módszereket és megoldásokat, amelyekkel a legalacsonyabbra szorítható a korrupció kockázata.

Ezután újabb parádés bekezdés jön:

"Az Országgyűlés tavaly kérte fel a számvevőszéket arra, hogy szakmailag támogassa a XXXIII. olimpiai és a XVII. paralimpiai játékok 2024-es budapesti megrendezéséről szóló magyar pályázat előkészítőit. Az ÁSZ feladata, hogy foglalja össze, miként lehet garantálni, hogy a világraszóló rendezvényre szánt közpénzt törvényesen, szakszerűen, gazdaságosan és hatékonyan költsék el."

A számvevőszék már készített is egy tanulmányt arról, hogyan lehet feltérképezni a nagyberuházásoknál jelentkező korrupciós kockázatokat,

Mészáro Lőrinc
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

jelenleg pedig egy útmutatót dolgoznak ki arra, miként lehet ezeket a veszélyeket kivédeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.