Eddigi legsúlyosabb veszteségét szenvedte el a török hadsereg Szíriában

külföld
2016 december 22., 05:08
comments 13

Tizennégy török katona meghalt, harminchárom pedig megsebesült szerdán az Iszlám Állam (IS) dzsihadista szervezet fegyvereseivel vívott harcokban az észak-szíriai Báb városnál - közölte a török hadsereg.

Ez az eddigi legsúlyosabb napi vesztesége a török hadseregnek azóta, hogy négy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én megkezdte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítsa az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól.

Török légicsapást kísérő füstfelhő Bábnál (Majd El Halebi / Anadolu Agency)
photo_camera Török légicsapást kísérő füstfelhő Bábnál (Majd El Halebi / Anadolu Agency)

A hadsereg tájékoztatása szerint a terrorszervezet fellegvárának tartott Báb melletti harcokban a török katonák és az általuk támogatott lázadók 138 dzsihadistával végeztek. A török légierő 47 célpontra mért csapást a város környékén.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán azt mondta, hogy a Báb városát teljes ostromgyűrűbe zárták a török hadsereg és a Szabad Szíriai Hadsereg katonái, és a város előbb vagy utóbb elesik.

Az IS által működtetett Amaq hírportál közlése szerint a török katonák öngyilkos pokolgépes merényletben vesztették életüket. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.