Az MSZP támogatja, hogy Botka László legyen a miniszterelnök-jelölt

POLITIKA
2016 december 23., 08:25
comments 113

Hetek óta megy a miniszterelnök-jelölt keresése a baloldalon, Botka László szegedi polgármester a saját jelöltségéhez három feltételt szabott:

  1. Legyen közös ellenzéki lista.
  2. Az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson.
  3. Meg kell állapodni az új baloldali politikáról.
Botka László Szeged szocialista polgármestere március 15-én (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)
photo_camera Botka László Szeged szocialista polgármestere március 15-én (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)

Az MSZP most azt közölte, hogy ez jó nekik is:

„Az elmúlt fél évben az MSZP más ellenzéki pártokkal tárgyalva pontosan azt képviselte, amit Botka László javasolt: közös ellenzéki listát, a választókerületekben legerősebb jelöltek indulását és új baloldali politikát. Az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ehhez minden valós erővel rendelkező demokratikus ellenzéki párttal, civilekkel és szakszervezetekkel is egyezségre kell jutni. Molnár Gyula ezért felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet.”

Az Index szerint egyébként Botka feltételei aligha teljesülhetnek, mivel az MSZP és a DK vezetői a lap szerint éppen azon dolgoznak, hogy a két párt a közös egyéni jelöltek mellett külön listákon induljon, amihez aligha csatlakozna a többi kisebb párt, ráadásul a baloldali előválasztásra is egyre kisebb az esély. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.