Reptéren ámokfutott egy ladás Kazanyban

külföld
2016 december 23., 18:52
comments 62

Üvegfalon át érkezett, és azon át is távozott egy Lada Samara vezetője Kazany repterén. A 40 éves férfit már a parkolóban rendőrök üldözték. Az üvegfalon át behajtott a reptérre, ahol több száz méteren át menekült az ekkor már gyalogosan üldöző rendőrök és biztonságiak elől.

link Forrás

Végül egy másik üvegfalon át kihajtott az épületből, de már lendületét vesztette. A rendőrök bő százméteres futás után körbevették.

Két nappal a történtek után, december 23-án a helyi bíróság 15 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A közlekedési szabálysértéseken túl veszélyeztetéssel és kábítószerkereskedelemmel is megvádolhatják. Utóbbival azért, mert találtak nála 3,9 gramm füvet. A rendőrség szerint a férfi be volt drogozva.

Az ámokfutó pár perc alatt kb. hatmillió rubel, harmincmillió forint kárt okozott. Több rendőr könnyebben megsebesült.

A gyanúsított, akinek nem hozták nyilvánosságra a nevét, amúgy Kazanytól 225 kilométerre, Naberezsnije Cselni iparvárosban él. (Via Szabad Európa Rádió / Jalopnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.