Végre véget vethet a FIFA az állandó pofázásnak a focipályán

futball
2016 december 24., 12:57
comments 60

A FIFA fontolgatja, hogy a jövőben csak a csapatkapitányoknak engedje meg a kommunikációt a játékvezetővel, mondta a BBC-nek Marco Van Basten volt holland szövetségi kapitány és sztárcsatár.

A 15-ös, ún, Union rögbi szabályai szerint ez már régóta így van, nincs is nagyon reklamálás a pályán. Ott ráadásul csak a játékvezető szólíthatja magához a csapatkapitányokat, akiket arra utasíthat, hogy csillapítsák le a szabálytalankodó csapattársaikat.

Van Basten maga is azzal érvelt, hogy manapság már minden játékos állandóan reklamál, így a szabálymódosítással a helyes irányba terelhetik a viselkedésüket. Van Basten emellett méltatta a FIFÁ-t, amiért az idei klubvilágbajnokságon már a gyakorlatban is kipróbálta a videóbírót. "Ez az, amit tennünk kell azért, hogy támogassuk a játékvezetőket" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt