A tűzoltók tanítják robbantgatni az országot

baleset
2016 december 27., 14:57
comments 134

A rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem megosztott néhány jó tanácsot azokkal, akik év végére idén sem tudtak értelmesebb szórakozást találni a petárdázásnál.

Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője szerint az év utolsó napján átlagosan 40-50 olyan tűzesethez riasztják őket, amelyet valamilyen pirotechnikai eszköz okozott. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy szoba ablakán repül be és ott okoz tüzet.

petárda
photo_camera petárda

Dr. Huszák András rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat Készenléti Osztály vezetője arról beszélt, hogy a bemutatójuk célja a pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése, hogy szilveszterkor se váljon senki lakástűz, égési sérülés áldozatává.

Ennek érdekében elképesztő akciófilmet rendeztek, amiből a következőket tudhattuk meg:

Így jár, aki a kesztyűjéhez szigszalagozza a petárdáját:

link Forrás

Nem érdemes belenézni a vetőcsőbe sem, mert lerobban a fejünk:

link Forrás

Senkinek se fordíts hátat szilveszterkor, mert leviszi a gerinced egy bódéban vett tűzijáték:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.