Egy nap alatt kétszer fosztottak ki egy magatehetetlen 86 éves nőt a Népligetben

2016 december 29., csütörtök 9:57
218

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint még a nyáron egy időskorú sértettet ketten bántalmaztak és kiraboltak a Népligetben. Az áldozat földre került, egy napig feküdt magára hagyatottan a földön, amikor egy férfi végül észrevette, de segítségnyújtás helyett elvette a nő iratait, kulcsait, és megpróbálta kifosztani a lakását.

Az ügyészség egy 58 éves férfit és egy 48 éves nőt gyanúsít azzal, hogy 2016. június 21-én késő délután kifigyelték a nőt a Népliget környékén, beszélgetni kezdtek vele, hogy később kifoszthassák. Felajánlották, hogy viszik helyette a táskáját, ezek után eldugott helyre kísérték, ahol a férfi többször megütötte a nőt, akitől nem csak a pénzét vették el, de ujjáról lehúzták a gyűrűt, füléből kitépték az aranyfülbevalókat is.

A néni egy egész napig feküdt magatehetetlenül egy bokor alatt, amikor - az első bűncselekmény két vádlottjától függetlenül - egy harmadik, 26 éves elkövető észlelte, hogy ott van. Átkutatta a sértett táskáját, ellopta kulcsait, lakcímkártyáját, majd magára hagyta a nőt.

A későbbi harmadrendű vádlott elment a nő lakására, hogy kifossza azt, ott azonban beleütközött a sértett dédunokájába, aki felismerte a kulcscsomót a férfi kezében. Az áldozatot június 22-én este találták meg a járókelők a Népligetben. Kórházba szállították.

Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt