A berlini merényletek miatt napolták el a Tetthely sorozat legújabb, terroristás epizódját

Tbg
bűnügy
2016 december 30., 07:39

Egy igazi terroristás epizóddal ünnepelte volna a legnépszerűbb német tévésorozat, a Tetthely az újév első napját, ám végül az ARD tévécsatorna letett erről a tervéről.

A Magyar Nemzet írása szerint a már az 1000. epizódon is túl lévő sorozat ezért inkább egy drogos, gyilkosos részt mutat be.

„Az ARD döntése különösebb magyarázatra nem szorul, mégis teli vannak vele a német sajtóorgánumok a legkisebbektől a legnagyobbakig: a televízió vezetése a berlini merényletek áldozataira gondolva nem akarta újév napját egy olyan epizóddal ünnepelni, amelyben radikális muszlim terrorista, ráadásul potenciális öngyilkos merénylő az egyik főszereplő”

- írja az MNO.

A Tetthelynél csak egyes focimeccseket néznek többen a németek, a legnézettebb epizódot 8,5 millióan látták. Az ezredik adás után közzétett statisztikák szerint a tévésorozatban eddig összesen 2280-an haltak meg. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.